De Ballon – Buitenschoolse opvang – Bennebroek

Alle opvangvormen onder een dak

Hartje Bennebroek

Gelegen in het groen

Grote kindvriendelijke buitenruimte

Veel pedagogische vernieuwing

Buitenschoolse opvang

Vanuit de mooiste locatie van Bennebroek, midden in het groen, met alle ruimte om heerlijk binnen én buiten te spelen bieden wij Buitenschoolse Opvang aan kinderen van 4-12 jaar. Wij vangen kinderen op van de Willinkschool, de Sparrenbosschool en de Fransiscusschool in Bennebroek.

Onze BSO heeft 3 verticale groepen. Bij plaatsing houden we altijd rekening met de wensen van het kind én met de wensen van de ouders. Ook hebben we een “open deuren” beleid, d.w.z. na het drinken en eten op de eigen “basisgroep” kunnen de kinderen in overleg met de pedagogische medewerkers op een andere groep gaan spelen.

Binnen de buitenschoolse opvang zijn de volgende basisgroepen aanwezig:

Basisgroepen 4-12 jarigen
aantal groepen
max. groepsgrootte
22 3

Dagritme
Als alle kinderen door de pedagogisch medewerkers van de scholen zijn opgehaald, gaan we eerst met elkaar wat drinken en eten. Dit is doorgaans rond 15.30 uur. De bijzonderheden van die dag worden besproken; iemand jarig, was er schoolreisje of een film, een Cito-toets? Dit is even een moment om de schooldag en de ervaringen los te laten en de overgang naar vrije tijd en ontspanning te maken. Ook worden de ‘plannen’ van de kinderen zelf voor de middag besproken. Daarnaast wordt door de pedagogisch medewerkers een activiteit aangeboden, maar de kinderen zijn vrij om hier aan mee te doen. Bij droog weer gaan we altijd naar buiten, heerlijk spelen, voetballen, al naar gelang de behoefte op het grote Willinkveld, of voor de kleinere kinderen op de speelplaatsen van het kinderdagverblijf waar een zandbak en een glijbaan zijn.

Studiedagen en vakanties

De BSO is op studiedagen en tijdens alle vakanties open van 8.00 tot 18.30. In de vakantieweken organiseren wij diverse themagebonden activiteiten.  We gaan er op uit (bos, film, museum), knutselen van alles, sporten buiten op het veld of in de gymzaal (bijvoorbeeld een judoclinic) om de kinderen leuk, leerzaam en sportief bezig te houden.

Interesse?

Maak een bezoekafspraak of meld uw kind(eren) gelijk aan.

BSO de Ballon

Willinklaan 8
2121 CV Bennebroek
023 – 584 93 33
ballon@robinson.nl

Openingstijden
Schoolweken
Elke dag tot 18:30 uur.

Vakantieweken
van 8:00 tot 18:30 uur

Studiedagen
van 8:30 tot 18:30 uur

<center>Petra van Praag</center>

Petra van Praag

Locatiemanager

06 - 11 95 95 81

Op deze locatie

  • Kinderdagverblijf
  • Naschoolse opvang

Uurtarief BSO

  • €9,74 (2024)

Gegevens LRK

Registratienummer Landelijk Register KDV: 246175424
GGD inspectierapport

Oudercommissie

BSO de Ballon heeft momenteel geen oudercommissie en maakt gebruik van alternatieve ouderraadpleging. Heeft u interesse om zitting te nemen in de oudercommissie, of wilt u weten wat deze rol inhoudt, neem dan contact op met de locatiemanager.