De Ballon – Bennebroek BSO

Alle opvangvangvormen onder een dak

Hartje Bennebroek

Gelegen in het groen

Grote kindvriendelijke buitenruimte

Veel pedagogische vernieuwing

Maaltijdservice voor KDV en BSO

Buitenschoolse opvang
Vanuit de mooiste locatie van Bennebroek, midden in het groen, met alle ruimte om heerlijk binnen én buiten te spelen bieden wij Buitenschoolse Opvang aan kinderen van 4-12 jaar. Wij vangen kinderen op van de Willinkschool, de Sparrenbosschool en de Fransiscusschool in Bennebroek.

Onze BSO is onderverdeeld in 3 leeftijdsgroepen; de onderbouw (OB), Middenbouw(MB) en Bovenbouwgroep (BB). In de OB groep verblijven de kinderen tussen de 4 en ongeveer 6 jaar, in de MB groep zijn de kinderen in de leeftijd van ongeveer 6 tot 7.5 jaar en in de BB groep leeftijd zitten kinderen vanaf 7.5 jaar tot de middelbare school leeftijd bereikt is. Deze 3 groepen hebben ieder een eigen ruimte met speelgoed afgestemd op de leeftijd van die groep. Wij hebben deze indeling omdat de ontwikkeling op sociaal-emotioneel, motorisch en cognitief niveau van bijvoorbeeld een 4 jarig kind te veel verschilt van die van een 9 jarig kind. Zij hebben immers andere interesses, ander speelgoed en andere behoeften. Bij plaatsing houden we altijd rekening met de wensen van het kind én met de wensen van de ouders. Ook hebben we een “open deuren” beleid, d.w.z. na het drinken en eten op de eigen “basisgroep” kunnen de kinderen in overleg met de pedagogische medewerkers op een andere groep gaan spelen.

Dagritme
Als alle kinderen door de pedagogisch medewerkers van de scholen zijn opgehaald, gaan we eerst met elkaar wat drinken en eten. Dit is doorgaans rond 15.30 uur. De bijzonderheden van die dag worden besproken; iemand jarig, was er schoolreisje of een film, een Cito-toets? Dit is even een moment om de schooldag en de ervaringen los te laten en de overgang naar vrije tijd en ontspanning te maken. Ook worden de ‘plannen’ van de kinderen zelf voor de middag besproken. Daarnaast wordt door de pedagogisch medewerkers een activiteit aangeboden, maar de kinderen zijn vrij om hier aan mee te doen. Bij droog weer gaan we altijd naar buiten, heerlijk spelen, voetballen, al naar gelang de behoefte op het grote Willinkveld, of voor de kleinere kinderen op de speelplaatsen van het kinderdagverblijf waar een zandbak en een glijbaan zijn.

Warm Eten op de BSO
Bij de Ballon bieden we de mogelijkheid tot warm eten aan. Alle kinderen die mee-eten, eten gezamenlijk in een aparte ruimte waar geen andere kinderen aanwezig zijn. Hierdoor kan de maaltijd rustig verlopen en ondervinden andere kinderen hier geen hinder van. De kinderen die de maaltijd ‘s avonds nuttigen, worden rond 16.45 uur gebracht door de pedagogisch medewerker van de eigen groep, zij eten van 16.45 uur tot 17.15 uur. Er zijn altijd voldoende begeleiders bij het warm eten aanwezig, dit in verband met de kind-leidster ratio.

De maaltijd of datgene wat over is gebleven kan op verzoek van de ouders meegegeven worden naar huis. De maaltijden worden verstrekt door het cateringbedrijf Lekker en Vers.

Studiedagen en vakanties
De BSO is op studiedagen en tijdens alle vakanties open van 8.00 tot 18.30. In de vakantieweken organiseren wij allerhande activiteiten rond diverse thema’s. We gaan er op uit ( bos, film, museum), knutselen van alles, sporten buiten op het veld of in de gymzaal ( bijvoorbeeld een judoclinic) om de kinderen leuk, leerzaam en sportief bezig te houden.

Zwemles, sporten en cursussen
Elke maandag tijdens de schoolweken brengen wij de kinderen die voor hun A diploma opgaan naar zwemles in het Willem Alexanderbad in Hoofddorp. Een van onze pedagogisch medewerkers blijft aanwezig tot U zelf uw kind weer ophaalt.

In sommige gevallen is er ruimte voor het begeleiden van uw kind(eren) naar andere sportlocaties en cursussen. Informeert u hier naar op de vestiging!

Binnen de buitenschoolse opvang zijn de volgende basisgroepen aanwezig:

Basisgroepen 4-6 jarigen (OB)
6-8 jarigen (MB) 8+ jarigen (BB)
max. groepsgrootte
20 20 25
aantal leidsters 2 2 3
De Ballon
Willinklaan 8
2121 CV Bennebroek
T 023-584 9333
E ballon@robinson.nl
Open van 07.30 tot 18.30

Andria Witte
Locatie Manager
T 023-584 9333

Op deze locatie

Kinderdagverblijf

Naschoolse opvang

Gegevens
Registratienummer Landelijk Register (LRK) BSO: 246175424
Hier kunt u het laatste inspectierapport van de GGD bekijken: Robinson KOV Bennebroek B.V. BSO 2018-02-01 RI